Måske går du og overvejer at få et solcelleanlæg, men uden helt at vide hvorfor, eller hvordan du skal gøre. Det kan også være, du ved en masse om det, men gerne vil have opfrisket noget af al din viden, og derfor vil du gerne læse så meget om det som muligt.
Under alle omstændigheder kan du herunder læse en masse om solcelleanlæg og hvorfor, du skal bruge solcelleanlæg med batteri.
Hvad er solcelleanlæg med batteri?
Solcelleanlæg med batteri er ligesom normale solcelleanlæg, bare med batteri i stedet for uden. Det fungerer på den måde, at solcellepanelerne producerer jævnstrøm, når strålerne fra solen rammer de solcellepaneler, der er mest oplagte.
Et solcelleanlæg er, når du udnytter solen til at få strøm. Det bliver gjort ved, at sollysets energipartikler rammer elektronerne i solcellen, og så får de energi og bryder løs fra deres normale position. På den måde kan solen udnyttes til at opvarme hus eller tænde for fjernsynet helt uden nogen anden form for hjælp.
Et solcelleanlæg med batterilager er lige så enkelt som et solcelleanlæg uden batterilager, og det fungerer i store træk på samme måde som solcelleanlæg uden batteri. Den eneste forskel er, at der er tilknyttet et batteri, der gør, at du kan gemme den strøm, der er til overs, og det gør, at du kan benytte dig af strømmen senere, når du skal bruge det i stedet for bare at lade det gå til spilde.
Det er en meget økonomisk og miljøvenlig måde at producere strøm på, og der er derfor flere og flere, der benytter sig af det.
Hvorfor skal jeg bruge solcelleanlæg?
Du skal bruge solcelleanlæg med batteri, fordi det giver dig mulighed for at få en økonomisk gevinst på et tidspunkt, og fordi du gerne vil gøre noget godt for miljøet.
Det vil sige, at du kan gøre noget godt for både dig selv, din pengepung og for planeten, og at du er med til at styre verden i en mere grøn retning.
Hvis du ønsker at bruge en solcelle med batteri, kan du ovenikøbet gemme din strøm, og så kan du benytte dig af den, når du har lyst. Det er en slags opgradering fra et almindeligt solcelleanlæg, der kun kan give strøm med det samme, når solen rammer anlægget.
Du skal desuden bruge det, fordi du har lyst, og fordi du finder det interessant, at der er mulighed for at udnytte solen til at producere strøm til dit hus. Hvis du går meget op i naturen, er der ingen tvivl om, at et solcelleanlæg er lige noget for dig.
Fordele ved solcelleanlæg
Der er en masse fordele ved at bruge solcelleanlæg både med og uden batteri. For det første kan du spare penge i det lange løb, da du ikke skal betale for at få strøm, men derimod udnytter solen til at producere det nødvendige. Du kan endda vælge at videresælge din strøm, og hvis du gør det, kan du faktisk tjene penge på det.
Hvis du får et batteri, kan du gemme strømmen til om vinteren, hvor der ikke er lige så meget sol om sommeren, og det kan derfor give dig nok strøm til at klare dig hele året i stedet for kun nogle måneder om året.
Hvis du har et batteri tilsluttet til dit solcelleanlæg, kan du få helt op til 80 % egetforbrug. Det kan du, fordi du lagrer din overskudsstrøm i stedet for at lade den gå til spilde, hvilket er smart på alle måder.
For det andet er det meget bedre for miljøet at få strøm fra naturen i stedet for at producere strøm, og derfor er det en kæmpe gevinst for miljøet. Du kan virkelig gøre en forskel for planeten ved at tænke solceller og energi som en del af den samme pulje.
For det tredje er du et skridt tættere på at være selvforsynende, hvilket kan stille dig i en stærk position i forhold til dem, der har valgt at lade være med at anvende solcelleanlæg.
Ulemper ved solcelleanlæg
Som med alt andet er der også nogle ulemper, men dem er der ikke alt for mange af. Den største ulempe er, at det er dyrt at få lavet, og at det derfor ikke er alle, der har mulighed for at få det gjort.
Derudover kræver det meget overskud og mange ressourcer, da du skal bruge både tid og overskud at sætte dig ind i regler, procedurer og lignende, hvis du vil udnytte anlægget bedst muligt.
Dog er der ingen tvivl om, at det vil være det hele værd, når først du er færdig med processen, og selvom det kan virke besværligt, er det ligesom med alt andet kun svært indtil du forstår, hvad du skal gøre.
En ulempe ved ikke at vælge et hybrid solcelleanlæg, er at du på den måde spilder din strøm, hvis du ikke er hjemme. Du kan altså kun udnytte solens stråler, når de er fremme, men lige så snart de er væk, forsvinder strømmen også.
Det kan være en udfordring for en helt almindelig familie, hvor forældrene går på arbejde i dagtimerne, og hvor børnene er i skole eller har aftaler. Hvis du vælger et anlæg med batteri, er det dog dyrere, og derfor er det svært at vide, hvorvidt det kan betale sig eller ej.
Kan jeg anvende solceller med batteri til mit hus?
Du kan sagtens anvende solceller med batteri til dit hus, og der vil det uden tvivl stortrives og producere en masse strøm. Du skal selvfølgelig sørge for at få sat solcellerne der, hvor de bedst kan få sol, så du kan få mest muligt ud af dem, men hvis du gør det, bliver du helt sikkert glad for dem.
Du kan med fordel kontakte en tømrer til at hjælpe dig, medmindre du selv arbejder med solceller til daglig. På den måde får du både hjælp og vejledning til projektet, og hvis du ansætter ham eller hende, behøver du heller ikke gøre det selv.
Det kan være hårdt at gå i gang med sådan et projekt helt selv, og i mange tilfælde er det smartere at overlade det til nogle andre. Også selvom du måske har lyst til at gå i gang alene. Hvis du har et arbejde ved siden af, vil det også være svært at få tid og overskud til begge dele.
Dog skal du bare gøre det, der er bedst for dig, og det gælder både, når du skal vælge solcelleanlæg, og om du skal bruge en tømrer eller ej. Hvis du synes, at solceller med hybrid er det rigtige valg, skal du gøre det, og hvis du synes, at du har overskud til selv at gøre det, skal du selvfølgelig bare gøre det. Dog er det altid en god idé også at have nogle andre med i processen.
Kan solceller betale sig?
Der er ingen tvivl om, at solceller sagtens kan betale sig. Det er smart, miljøvenligt, godt for pengepungen, og du kan ovenikøbet sælge strøm videre og tjene penge på det.
Derudover er det en spændende tanke, at du kan bruge naturen til at producere strøm til dit hus, og du kan med god samvittighed bruge en masse strøm, da du ikke har brugt nogle unaturlige ressourcer til det.
Du skal selvfølgelig overveje, om du kan overskue at gå ind i processen, da det koster penge, og da du ikke bare kan bakke ud af det, når først det er gået i gang. Selvom det er naturligt, kræver det alligevel meget at få sat op, og det er ikke sjovt, hvis du fortryder.
Dog er der ikke særlig stor risiko for, at du fortryder, når først du er gået i gang, da det uden tvivl vil være sjovt at følge med i. Og når først solcelleanlægget er sat op, kan du begynde at nyde strømmen og alt det, du har gjort for miljøet og din økonomi.
Hvorvidt du skal have et solcelleanlæg med batteribank eller ej, er det noget du må tænke længe over og så vælge det, der føles mest rigtigt for dig. Du skal gøre det, du føler, er den rigtige beslutning.
Gode råd
- Det kan være svært at finde ud af, hvad du skal gøre, når du skal i gang med projektet, og derfor får du herunder nogle gode råd:
- Tag dig god tid. Du behøver ikke at vide det hele med det samme.
- Få vejledning fra nogle andre. Det kan altid betale sig.
- Sørg for at have penge nok til projektet. Det vil være ærgerligt at skulle stoppe midt i det hele.
- Giv dig selv nogle pauser. Det er et langt projekt, og du skal kunne holde til det hele.
- Tænk smart. Det betaler sig altid!